Pentru că primele noastre propuneri de Mintenașuri, coastele de porc și de vită, s-au dovedit de succes, am pregătit alte trei produse noi, la fel de bune și de ușor de gătit: brisket de mânzat, pulpă de curcan și friptură de porc. Puteți pregăti lângă ele tot felul de garnituri, dar ne-am gândit să vă spunem și cu ce le asortăm noi vara asta.
În cazul brisketului de mânzat, spre exemplu, garnitura noastră preferată este sparanghel cu roșii cherry.
Ce ingrediente punem?
300 gr sparanghel
20 gr unt
2-3 căței de usturoi
sare
piper
200 gr roșii cherry
Cum procedăm?
Într-o oala mică punem la fiert apa cu sare, iar când dă apa în clocot introducem sparanghelul și îl lăsăm la fiert 2 minute. După ce fierbe, îl scoatem într-un bol cu gheață și apă rece pentru a-și păstra prospețimea (în modul ăsta evităm oxidarea lui). Într-o tigaie punem untul la încins, după care adugăm sparanghelul și roșiile cherry, împreună cu usturoiul. Le lăsam la călit 2-3 minute. După ce s-au călit le servim lângă brisket.
În cazul pulpei de curcan, lucrurile sunt și mai rapid de făcut, pentru că o asortăm cu o salată ușoară, de mere și mango.
Ce ingrediente punem?
2-3 mere roșii
2 mango
1 avocado
pătrunjel verde
zeamă de lămâie
ulei de măsline extra virgin
Cum procedăm?
Pur și simplu amestecăm toate ingredientele într-un bol mare și le condimentăm după gust.
Friptura de porc obișnuim să o mâncăm atât cu garnitură lângă, cât și sub formă de sandvici. Atunci când alegem garnitura, procedăm astfel:
Ce ingrediente punem?
500 gr cartofi dulci
500 gr cartofi albi
4 linguri ulei
3 căței usturoi pisați
200 ml apă
300 gr fasole roșie
1/2 legătură pătrunjel verde
1 lingură oțet de mere
1 lingură apă
sare
piper proaspăt măcinat
Cum procedăm?
Curățăm cartofii de coajă, îi spălam, apoi îi tăiem cuburi și îi călim în jur de 5 minute, la foc mic. Adăugăm usturoiul pisat, apă și lăsăm la foc mic, cu capac, încă 5 minute. Asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. După acest interval, mutăm totul într-un vas termorezistent, acoperim și lăsăm la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15-20 minute. Adăugăm fasolea și pătrunjelul tocat când scoatem cartofii din cuptor. Stropim cu oțet diluat cu apă și amestecăm până se omogenizează. Gustăm și adăugăm după gust sare, piper și oțet.
Când ne este poftă de un sandwich cu friptură de porc, lucrăm un pic mai mult, ca să fim sinceri. Dar merită. Și o să vedeți de ce.
Ce ingrediente punem?
chiflă dulce de burger
sos barbeque cu ciuperci
brânză Cedar sau orice cașcaval avem
salata verde sau mix de salată
roșii
Pentru sos
100 gr ciuperci
un cățel de usturoi
jumătate de ceapă albă
100 gr sos barbeque
Ulei
50 gr ketchup
Cum procedăm?
Se taie ceapa și ciupercilie julien, se pun la călit în puțin ulei, timp de 5 min, se amestecă din când în când. Se pune usturoiul tocat mărunt, se lasă un minut la călit, se adaugă apoi sosul barbeque împreună cu ketchupul și se mai se lasă să fiarbă un minut, după care se pun la răcit.
Urmează apoi un proces de ’’montare’’ a sandwich-ului, astfel încât ingredientele să se armonizeze perfect pentru un gust delicios. Mai exact, se taie chifla în două și se prăjește puțin pe partea cu miezul pentru a nu permite sosului săpătrundă foarte rapid în interior. Se pune salata, nu foarte multă (în jur de 10 gr). Cu o lingură se pune sos cam de două ori, după care venim cu friptura de porc încalzită foarte bine, se pune felia de caș și roșile tăiate rondele. Lasfârșit se mai adaugă o lingură de sos și capacul chifei.