11mai2020

Mintenașuri, gata în opt minute

Mintenașuri, gata în opt minute
Pentru că lucrurile bune e musai să vină pereche, pe lângă Gustoșele pe care vi le-am pus la dispoziție luna trecută, am pregătit și niște MINTENAȘURI. Ce sunt astea? Păi, cam ce le spune și numele: bunătăți care se fac rapid și simplu, cât să nu îți bați capul cu ele.

Mai exact, sunt costițe de vită și de porc din carne de soi, aleasă ca pentru noi. Am frăgezit deja bucățile, le-am fiert bine-bine și după ce s-or răcit, le-am marinat iscusit. Sunt deja meșteșugite cu toate condimentele potrivite, mai exact coastele de vită sunt glazurate cu sos barbeque, iar cele de porc cu sos dulce-picant. Le-am ambalat pentru acasă, așa că trebuie doar să le cumpărați și să le lăsați mai apoi numa' 8 minute în cuptorul încins la 200 grade Celsius.

Cât despre garniturile cu care se potrivesc, dacă nu mai știți ce să faceți, vă dăm noi unele idei.
Spre exemplu, dacă ai poftă de coaste de vită, poți să le asortezi cu legume la grătar.
Ce ingrediente punem?

Pentru 4 porții de legume la grătar

300 gr ciuperci (10-12 buc)

300 gr dovlecel (2-3 buc)

300 gr ardei kapia (3-4 buc)

200 gr roșii (2-3 buc)

10 gr sare

2 gr oregano

2 căței de usturoi

20 ml ulei de măsline


Cum procedăm?

Tăiem ciupercile jumătăți, dovlecelul rondele de circa 1 cm, iar ardeiul îl tăiem în patru. Le punem într-o tigaie tip grill la prăjit, pe sortimente, și presăram sare și piper peste. Le prăjim câteva minute până se înmoaie. Separat tăiem roșiile cuburi mărișoare și le tragem la tigaie împreună cu usturoiul până încep să se sfărâme. La final adăugăm oregano și le mai lăsăm un minut pe foc. Într-un bol punem legumele peste roșii și le amestecăm. Le mai putem condimenta cu sare și piper după gust.

Dacă aveți poftă însă de coaste de porc, noi zicem că merg bine cu cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin.Ce ingrediente punem?

Pentru 4 persoane

1 kg cartofi

8 gr boia

2 gr piper

10 gr sare

50 ml ulei 

2 căței de usturoi

o crenguță rozmarin


Cum procedăm?

Curățăm cartofii și îi tăiem în rondele subțiri de circa jumătate de centimentru. Îi punem într-un bol și adăugăm sare, piper, boia și puțin ulei. După ce îi amestecăm, îi punem într-o tavă, pe o foaie de copt, și îi introducem în cuptor la 180 grade Celsius, timp de 30 minute. La sfârșit, într-un bol amestecăm cu blenderul usturoiul cu rozmarin și 50 ml ulei, turnăm amestecul peste cartofi și îi mai lăsăm 5 minute la cuptor. Putem face alături și o salată din roșii cherry, salată verde, castravete verde, ulei de măsline, oțet, oregano, sare și piper.

Acestea fiind zise, să-ți fie de bune!