Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website.
Înapoi

Istoric

Moldovan - Carmangeria Sânnicoară, astăzi una dintre cele mai importante companii de pe piaţa cărnii şi a preparatelor din carne din Cluj, a pornit din pasiunea pentru prelucrarea tradiţională a cărnii a celor doi bărbaţi ai familiei Moldovan, tatăl Ştefan şi fiul Cosmin. Societatea a fost înființată în 1994 sub numele de Cosm-Fan Carmangerie SRL.

Decizia de a pune bazele unui mic atelier de carmangerie a fost luată de Ștefan și Cosmin Moldovan într-o zi de sâmbătă, în timp ce tăiau lemne în curtea casei din satul Sânnicoară, județul Cluj. Odată lucrul hotărât, cei doi au transformat bucătăria de vară și garajul din curte într-un atelier de producție și, timp de doi ani, au făcut acolo preparate din carne după rețete tradiționale. Gustul autentic și calitatea produselor au determinat în timp o creștere constantă a afacerii și a portofoliului de clienți. Acest proces a permis extinderea atelierului și deschiderea unor magazine proprii, sub atenta supraveghere a Ameliei Moldovan, soția lui Cosmin Moldovan.

Pentru a face lucrurile cu rost și cât mai bine, în 2003 familia Moldovan a început să investească într-o fermă de vaci la Mociu, județul Cluj, unde astăzi cresc peste 270 de vaci. În 2014-2016, ferma a trecut printr-un proces de modernizare investindu-se în ea 1,6 milioane de euro pe baza unui proiect FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

În anii 2007-2008, compania a fost reclădită din temelii cu ajutorul a 3,5 milioane de euro din fonduri SAPARD (Programul Special de Pre-Adreare pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală), care au fost îndreptate înspre modernizarea și tehnologizarea spațiului de producție din Sânnicoară. Această investiție a fost pilonul central în dezvoltarea ulterioară a carmangeriei și a dus atât la extinderea rețelei de magazine și a numărului de angajați, cât și la diversificarea portofoliului de produse.

Din dorința de a ține pasul cu vremurile și a se diferenția de competiție, în 2014, la 20 de ani de existență, afacerea familiei Moldovan a trecut printr-un complex proces de rebranding. Acesta a avut ca rezultat nu doar o nouă identitate și schimbarea numelui din Cosm-Fan Carmangerie în Moldovan-Carmangeria Sânnicoară, ci și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne. Astfel, în magazinele Moldovan există atât o zonă de vânzare de unde se pot cumpăra produsele carmangeriei, cât și o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde pregătite de bucătarii companiei. De asemenea, clienților li se oferă, la cerere, consultanță în prepararea cărnii și în folosirea condimentelor.

Moldovan-Carmangeria Sânnicoara și-a continuat strategia de dezvoltare și după procesul de rebranding, în noiembrie 2016 inaugurând o nouă unitate de producție în cadrul Centrului Agro Transilvania de la Dezmir (județul Cluj). Investiția s-a ridicat la 670.000 euro, proiectul fiind finanțat prin contribuție proprie, prin programul PHARE și prin Banca Comercială Română.

Întreaga evoluție a companiei Moldovan este dovada vie a faptului că meșteșugul învățat în familie, dedicarea și respectul pentru client sunt acele ingrediente care construiesc o afacere durabilă.