Despre noi

 

Povestea afacerii noastre este, de fapt, povestea familiei noastre. Iar asta pentru că în familie am deprins meseria de măcelar și am împărtășit secretele meșteșugului nostru. Tot în familie am decis, într-o zi de sâmbătă a anului 1994, de a pune bazele unui mic atelier de carmangerie în curtea casei noastre din Sânnicoară (Cluj).

 

Timp de doi ani, în atelierul de producție care a înlocuit bucătăria de vară și garajul din curte am făcut preparate din carne după rețete tradiționale. Gustul autentic și calitatea produselor au determinat o creștere a afacerii noastre și a portofoliului de clienți. Acest lucru a permis extinderea atelierului și deschiderea unor magazine proprii.

 

Pentru a face lucrurile cu rost și cât mai bine, în 2003 am investit într-o fermă de vaci la Mociu (Cluj), care adăpostește peste 270 de bovine. După ce, în 2014-2016, a trecut printr-un proces de modernizare pe baza unui proiect FEADR, ferma a devenit în 2019 inima Atelierului de lapte, mica noastră fabrică de lapte și brânzeturi.

 

De altfel, de-a lungul anilor am investit constant în afacerea noastră, reclădind din temelii spațiile de producție de la Sânnicoară, extinzând rețeaua de magazine în tot județul, diversificând portofoliul de produse și inaugurând o nouă fabrică la Dezmir. Am făcut toate acestea apelând atât la fondurile noastre proprii, cât și la fonduri SAPARD, programul PHARE și Banca Comercială Română.

 

În 2014, din dorința de a ține pasul cu vremurile și a ne diferenția de competiție, am demarat un complex proces de rebranding al companiei noastre. Acesta a avut ca rezultat nu doar o nouă identitate și schimbarea numelui din Cosm-Fan Carmangerie în Moldovan Carmangerie Sânnicoară, ci și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne. Astfel, în magazinele Moldovan există atât o zonă de vânzare de unde se pot cumpăra produsele carmangeriei, cât și o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde pregătite de bucătarii companiei.

 

Întreaga noastră evoluție este dovada vie a faptului că meșteșugul pe care l-am învățat în familie, dedicarea și respectul pentru client sunt acele ingrediente care construiesc o afacere durabilă. Suntem conștienți tot timpul că îndeletnicirea noastră de odinioară va avea viitor doar dacă toți cei care ne trec pragul sunt mulțumiți.

 

Noi suntem familia Moldovan și împreună ducem meșteșugul mai departe.