Cârnaţi picanţi cu cartofi mov și chutney de ardei

Cârnaţi picanţi cu cartofi mov și chutney de ardei

Cârnaţi picanţi cu cartofi mov si chutney de ardei


Ingrediente :

  • cârnați picanți 6 buc, 400 grame
  • cartofi mov 8 - 10 buc, 400 grame
  • un cățel de usturoi, 5 - 10 grame 
  • un ardei kapia, 100 grame
  • ulei măsline 40 ml
  • zahăr 10 grame
  • oțet 10 ml
  • sare 8 grame sau după gust
  • piper un vârf de cuțit

Ustensile:

  • tavă de  cuptor
  • tigaie
  • hârtie cerată pentru copt
  • cuțit mic pentru legume

Curățați cartofii și tăiați-i în sferturi. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt pe care o ungeți cu puțin ulei. Puneți peste cartofi: sare, piper, usturoiul zdrobit și uleiul de masline.
Amestecați bine, astfel încât cartofii să fie complet acoperiți de amestec. Puneți cartofii în tavă, pe un singur strat. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute la 160 grade celsius. În ultimele 12 minute introducem și cârnaţii peste cartofi.

 

Pentru chutney de ardei, curăţaţi ardeiul și tăiaţi-I bronoise (cubuleţe mici). Pregătiţi o tigaie pe care o puneţi la încins, adăugaţi o lingură de ulei și căliţi bine ardeiul. Puneţi peste ardei oţetul și uleiul pâna se reduce și devine gelatinos .


La final amestecăm cartofii cu chutneyul.


Să aveți poftă!