Aripioare de pui marinate cu cartofi dulci wedges

Aripioare de pui marinate cu cartofi dulci wedges

Ingrediente

  • aripi de pui marinate 6 buc (400-500g)
  • cartofi dulci 3 - 4 buc (1 kg )
  • baby spanac sau valeriană (200-300g)
  • roșii cherry 100g
  • sare
  • piper
  • oregano (un vârf de linguriță)
  • ulei de masline (30 ml)
  • ulei floarea soarelui(1l)

Ustensile

  • tigaie adâncă
  • oală
  • tigaie tip grătar
  • tocator
  • tel
  • cuțit
  • bol de sticlă

Mod de preparare

Spălaţi bine cartofii și tăiați-i în 4 sau 6 bucăți, în funcție de dimensiune. Într-o oală puneţi la fiert apă cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, introduceți cartofii în ea și lăsați-i timp de 10 minute la fiert, apoi strecurați-i. Într-o tigaie adâncă puneți uleiul de floarea soarelui la încins și introduceți cartofii. Se lasă câteva minute în uleiul încins, până se rumenesc. 

Tigaia tip grill o puneți la încins și prăjiți aripile la foc mediu .

Într-un bol, puneți spanacul sau valeriana, roșiile cherry tăiate jumătăți și dresingul peste. Pentru dresing stoarceți lămâia, adăugați uleiul de masline, oregano și omogenizați bine, bine cu telul până când compoziția devine vâscoasă.


Poftă să aveți!